Wat doet de kraamverzorgende voor de bevalling

Na ons eerste contact moment, per mail telefoon of contactformulier, is het mogelijk dat ik persoonlijk langs kom om al vroegtijdig kennis met elkaar te maken.

Voor veel ouders een geruststellende gedachte dat ze de kraamverzorgende die na de zwangerschap 8 dagen in hun huis komt rondlopen al een beetje kennen en ik vind het zelf ook leuk om jullie te ontmoeten.

Tijdens de gehele zwangerschap kunnen jullie altijd contact met mij opnemen.

Zo rond week 35/36 kom ik langs voor een intakegesprek.

Tijdens dit gesprek beantwoord ik jullie eventuele vragen en vertel ik het één en ander over de kraamtijd. Vooral bij een eerste kindje is dat fijn, maar ook als er al oudere broertjes en /of zusjes zijn is het erg leuk en geruststellend als ze mij al een keer gezien hebben voordat het nieuwe kindje er is.

Verder krijgen jullie van mij een zorgdossier overhandigd. Dit is een handig boek met veel informatie vóór en tijdens de kraamtijd. Hierin hou ik, in de kraamweek alle gegevens bij omtrent de verzorging van moeder en baby.

De uren die ik assisteer bij een thuisbevalling staan los van de 49 uur zorg waar je recht op hebt. De verzekeraar vergoed maximaal 2 uur voor en 2 uur na een bevalling waardoor het ook mogelijk is om mij al wat eerder te laten komen als jullie dat fijn zouden vinden. Dit gaat altijd in goed overleg met elkaar en de verloskundige.

Na een ziekenhuis bevalling kom ik naar jullie toe zodra jullie weer thuis zijn. Mocht je avonds of s ’nachts thuiskomen uit het ziekenhuis dan overleggen we met elkaar of het nog nodig is om direct langs te komen of dat ik de volgende morgen bij jullie de kraamzorg start.